نقشه سایت اساسا نقشه ای است که حاوی اطلاعاتی از تمام منابع موجود در وب سایت است. این به کاربران و همچنین موتورهای جستجو کمک می کند تا به راحتی وب سایت را برای محتوای مورد نظر خود پویش کنند. از سوی دیگر، به آنها کمک می کند تا نحوه نمایش اطلاعات در موتور جستجوی خود را برای کاربر بهبود ببخشند.
ادامه این مطلب را در بلاگ سایت ساز و فروشگاه ساز پوپش مطالعه نمایید.
عمدتا دو نوع نقشه سایت وجود دارد.
Sitemap HTML (نوشته شده در زبان نشانه گذاری Hypertext)
Sitemap XML (نوشته شده در زبان نشانه گذاری Extensible Markup Language)
نقشه های سایت XML می تواند دو نوع داشته باشد.
index Sitemap (چگونگی قرار گیری نقشهای سایت)
URL Sitemap (حاوی اطلاعات نهایی URL ها در صفحه وب است)
نقشه های سایت (url)به سه دسته مختلف تقسیم می شود.
نقشه های سایت برای صفحات وب (معمولا آدرس url در آن قرار می گیرد)
نقشه های سایت برای تصویر (برای جزئیات تصاویر و URL های آنها در وب سایت)
نقشه های سایت برای ویدیو ( ویدیوها و جزئیات آنها در چه صفحاتی قرار دارند)
بنابراین ساختار کلی نقشه سایت به صورت زیر می باشد.
نقشه سایت XML
– نقشه سایت فهرست
– URL Sitemap
—- نقشه های سایت برای صفحات وب
—- نقشه های سایت برای تصاویر
—- نقشه های سایت برای فیلم ها
نقشه سایت HTML
XML اساسا یک زبان است که اطلاعات مربوط به یک شی را در فرمت سازماندهی شده یا از قبل تعریف شده ذخیره می کند. این فرمت توسط انسان قابل فهم نیست، اما موتورهای جستجو آن را درک می کنند و هدف از نوشتن آن را می فهمند. بنابراین می توانیم بگوییم؛
نقشه های سایت XML عمدتا برای موتورهای جستجو برای داشتن یک نقشه از منابع داخلی / خارجی وب سایت است. نمایه سازی سریع و مطمئن وب سایت توسط موتورهای جستجو به این نقشه های سایت متکی است.
چه چیزی در XML Sitemap می نویسیم؟
ما اطلاعاتی در مورد محتوا مانند محل در دسترس بودن آن، اهمیت، نوع محتوا ، چگونگی تغییر آن و غیره را می نویسیم.
ساختار نقشه سایت در سایتهای ساخته شده با سایت ساز و فروشگاه ساز پوپش پیاده سازی شده و نحوه ثبت نقشه سایت در گوگل وب مستر تولز نیز شرح داده شده است.
Sitemap HTML، همانطور که در بالا ذکر شد، یک نقشه است که حاوی اطلاعاتی در مورد منابع وب سایت و موقعیت آنها است. این نقشه های سایت عمدتا برای کاربران است و به آنها کمک می کند تا آیتم مورد نظر خود را در وب سایت پیدا کنند یا به راحتی وب سایت را پیمایش کنند. بعنوان مثال:یک وبسایت دارای هزاران صفحه وب در بخش های مختلف در قالب دایرکتوری ها است. در حال حاضر با استفاده از این مقدار عظیم صفحات وب، کاربر هنگام ورود خود را در نا کجا آباد احساس می کند. اولین چیزی که می تواند به او کمک کند گزینه جستجوی است. اما اگر چنین گزینه ای در سایت نباشد، نقشه سایت HTML آخرین راهی است که او بتواند وبسایت را پیمایش کند.نقشه سایت html معمولا شامل پیوند صفحات در بخش هدر و فوتر می باشد.
از نقشه های سایت html برای سهولت در دسترسی بازدید کنندگان به صفحات سایت استفاده می شود در حالی که نقشه سایت xml برای دیده شدن صفحات سایت توسط موتور های جستجو مورد استفداه قرار می گیرد.
مطمئنان هر دوی آنها در سئو تاثیر دارند و باعث می شوند موتور های جستجو سریعتر صفحات سایت را بررسی و ایندکس نمایند.
بلاگ سایت ساز و فروشگاه ساز پوپش