در خصوص مشاوره راه اندازی کسب و کار اینترنتی و ورود به بازار پر فراز و نشیب تجارت اینترنتی، اولین نکتهای که باید بدانید این است که این بازار هر روزه در حال تغییرات گسترده است. باید برای موفقیت همواره آماده تغییر و پذیرش تکنولوژیها و استراتژیها و تاکتیکهای جدید باشید. داشتن استراتژی کارآمد در دنیای اینترنتی امروز برای موفقیت هر کسب و کار اینترنتی لازم و ضروری است.
اگر قصد راه اندازی و یا گسترش کسب و کار را به روش آنلاین دارید و می خواهید به در آمد بالایی در اینترنت دست یابید؛ باید قبل از همه دنبال فرصتهای جدید در بازار آنلاین بگردید. باید نیازهای موجود را شناسایی کنید و بستری برای آن فراهم آورید تا بتوانید علاوه بر تأمین نیازهای مردم و مخاطبانتان به در آمد خوبی هم برسید. در این مطلب ما قصد داریم مشاورهای در خصوص راه اندازی کسب و کار اینترنتی خدمت همه شما همراهان گرامی سایت ارائه دهیم.
راه اندازی کسب و کار اینترنتی چیست؟
قبل از هر چیز و پرداختن به راه اندازی کسب و کار اینترنتی خوب است بدانیم کسب و کار اینترنتی چیست ؟ تعریف کلی اگر بخواهیم از کسب و کار اینترنتی ارائه دهیم باید بیان کنیم که هر فعالیتی که در اینترنت باعث شود بتوان در نهایت به درآمد رسید کسب و کار اینترنتی نامیده میشود. البته راه اندازی کسب و کار اینترنتی مطمئن به همین راحتیها نیست بلکه باید یک سری نکات اولیه را در خصوص آن رعایت کنید تا بتوانید در بازار پر رقابت اینترنتی امروز موفق باشید.
البته این را بگویم که نمیشود نام هر کسب و کاری را کسب و کار اینترنتی نامید. کسب و کاری را میتوان کسب و کار اینترنتی گفت که صاحب اصلی خود آن کسب و کار شما باشید و بتوانید یک درآمدی از آن کسب کنید که پایدار و ثابت باشد.
این به این معنی نیست که محصول و یا خدماتی را که در اینترنت به فروش میرسانید باید به خودتان تعلق داشته باشد نه به هیچ وجه. اگر شما محصولات و خدمات افراد دیگری را نیز بتوانید به فروش برسانید و یک درآمد ثابت و پایداری برای خود به کسب کنید شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید و توانستهاید یک کسب و کار اینترنتی برای خود راه اندازی کنید.
مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی
برای اینکه اقدام به راه اندازی کسب و کار اینترنتی کنید یک سری مراحل ابتدایی و مقدماتی وجود دارد که باید آنها را انجام دهید. در ادامه به معرفی این مراحل برای راه اندازی و ایده های کسب و کار اینترنتی میپردازیم.
تواناییهای خود را بشناسید
از نکات اساسی در راه اندازی کسب و کار اینترنتی این است که ابتدا خود را بررسی کنید ببینید دارای چه تواناییهایی هستید و میتوانید چه کارهایی را خیلی خوب انجام دهید. برای مثال ممکن است شما یک نویسنده خوبی باشید یا اینکه در طراحی آدم موفقی هستید و میتوانید با فتوشاپ کارهای خارقالعاده انجام دهید. همچنین ممکن است شما بتوانید خیلی خوب صحبت کنید یا به اصطلاح از فن بیان خوبی برخوردار باشید. این تواناییها بسیار در ادامه کار به درد شما خواهند آمد.
نکته حائز اهمیت در این موضوع این است که حوزه کاری خود را در حد تخصص و تواناییهای خودتان انتخاب کنید. البته اگر توانایی شما در حد زیادی نیست باز هم نباید نگران باشید و امیدتان را از دست بدهید به هر حال هر چقدر که توانایی داشته باشید میتواند برای پیشرفت در راه اندازی کسب و کار اینترنتی مفید باشد.
حوزه کاری خود را انتخاب کنید
قدم بعدی برای راه اندازی انواع کسب و کار اینترنتی این است که به تعیین حوزه کاری خود اقدام کنید تعیین حوزه کاری به این معنی نیست که شما بخواهید ایدههایی را که توسط افراد دیگری قبلاً دنبال شده و نتوانست موفق شود شما آنها را پیگیری کنید و بخواهید در آن ایده موفق باشید
بلکه هدف از انتخاب حوزه کار این است که شما باید ابتدا نیاز مردم را بررسی کنید و ببینید مردم به چه چیزهایی نیاز دارند و چه مواردی طرفدار خاص و ویژهای برخوردار است و در این صورت میتوانید تخصصها و تواناییهای خود را در نظر بگیرید بعد حوزه کاری خود را بر حسب آن انتخاب کنید مثلاً میتوانید یک برنامه نویس موبایل باشید.
خوب در اینجا شما حوزه کاریتان را مشخص کردهاید میتوانید یک سایت طراحی کنید و در آن سایت به آموزش برنامه نویسی موبایل بپردازید و پکیجهای مختلفی را در خصوص آموزشهای مختلف برنامه نویسی تهیه کنید و مستقیماً آنها را به فروش برسانید. شاید پیش خودتان فکر کنید که این آسان ترین روش راه اندازی کسب و کار اینترنتی است.
البته هدف ما از بیان این مسئله این بود که شما را با این موضوع که انتخاب حوزه کاری چیست و چه اهمیتی در راه اندازی کسب و کار اینترنتی دارد آشنا کنیم شما میتوانید کارهای پیشرفتهتر و پیچیدهتر دیگری انجام دهید.
در اینجا سؤال پیش میآید افرادی که دارای تخصصی نیستند چه کار باید کنند؟ چگونه باید حوزه کاری خود را انتخاب کنند؟ در جواب باید بگویم که این گونه افراد دو راه بیشتر ندارند یا باید در حوزه کاری که طرفداری زیادی دارد متخصص شوند و مهارت لازم را کسب کنند یا اگر این توانایی را ندارند باید محصولات پرطرفدار و پرفروش ایجاد شده دیگران را به صورت واسطهای به فروش برسانند.
برای این که حوزه کاری خودتان را انتخاب کنید و بعد از آن شروع به راه اندازی کسب و کار اینترنتی در منزل کنید ابزارهای زیادی وجود دارند که یکی از پرطرفدارترین آنها استفاده از ابزارهایی است که گوگل مختص این کار تهیه کرده است. مانند گوگل ترند به شما کلید واژههایی را در طول یک بازه یک ساله را چند ساله میتواند نشان دهد.
سایت رقبای خود را بررسی کنید.
یکی دیگر از کارهای خوبی که برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی میتوانید انجام دهید این است که به بررسی و کند و کاو در خصوص رقبای خود بپردازید برای این کار میتوانید بعد از این که حوزه کاری خود را انتخاب کردید در گوگل سرچ کنید و آنهایی که در رتبه اول قرار دارند را بررسی کرده و به نتایج خوبی دست یابید. یا این که از نظر خدمات و محصولاتی که ارائه میدهد این بررسی را داشته باشید. میتوانید به قدمت سایت و بررسی محتوای سایت رقیب خود بپردازید.
برای انجام این کارها یکسری ابزارها وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید مثلاً اگر بخواهید ترافیک سایت را بررسی کنید میتوانید از افزونه الکسا تولبار استفاده کنید. میتوانید بررسی کنید که سایت در چه تاریخی به ثبت رسیده است. برای این کار میتوانید از وب سایت whoise.comکام استفاده کنید.
راه اندازی و طراحی سایت کسب و کار اینترنتی خود
جهت طراحی و ساخت سایت خود برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی اولین کاری که باید انجام دهید انتخابهاست و نام دامین است. نام دامین را باید با توجه به حوزه کاریتان انتخاب کنید. انتخاب نام دامین بر عهده شماست و برای انتخابهاست و در واقع شرکتی که میزبانی سایت شما را انجام میدهد باید به نکات مهمی توجه کنید.
روشهای متفاوت و زیادی برای راه اندازی سایت وجود دارد شما میتوانید انواع سایتهای شخصی، تجاری و فروشگاههای اینترنتی خود را طراحی کنید مثلاً میتوانید برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی از فروشگاه ساز پوپش استفاده کنید و با استفاده از آن به کسب درآمد اینترنتی بپردازید.